01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

ČD Cargo šrotuje vagony

Zájem o odkup nepotřebných vagonů ČD Cargo a jejich následné sešrotování má téměř padesát firem. Velká část z nich ale pravděpodobně nesplní kritéria, která po kupci dceřiná společnost Českých drah požaduje. ČTK to řekl Martin Špinka z Odboru centrálního nákupu ČD Cargo. Dopravce v současnosti...

Zájem o odkup nepotřebných vagonů ČD Cargo a jejich následné sešrotování má téměř padesát firem. Velká část z nich ale pravděpodobně nesplní kritéria, která po kupci dceřiná společnost Českých drah požaduje. ČTK to řekl Martin Špinka z Odboru centrálního nákupu ČD Cargo. Dopravce v současnosti hledá kupce pro prvních 600 z celkem 4700 nákladních vagonů, které mají být v letošním roce prodány do šrotu. Spolu s nimi má být sešrotováno 110 lokomotiv.


Firmy zatím podaly pouze informativní přihlášky. Na jejich základě je Cargo vyzve, aby prokázaly kvalifikaci a poté aby předložily cenové nabídky. Podle výpisů z obchodního rejstříku a dalších veřejně dostupných zdrojů se ale dá očekávat, že do fáze podání cenových nabídek se zdaleka všichni neprobojují, dodal Špinka. ČD Cargo nyní zaměstnává zhruba 9500 lidí a vlastní asi 27 000 vozů. Další dvě tisícovky vagonů si pronajímá.

V letošním roce se má sešrotovat 600 vagonů a 110 lokomotiv.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down