01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Plzeňský kraj: ředitel Replast holding je podnikatelem roku

Soutěž Podnikatel roku vyhlašuje společnost Ernst & Young, která chce touto cestou podpořit podnikání. Za rok 2012 získal v Plzeňském kraji toto ocenění Zdeněk Blažek, ředitel společnosti Replast holding.

Soutěž Podnikatel roku byla založena ve Spojených státech amerických před téměř 30 lety. V České republice se koná již třináctým rokem. O vítězství Zdeňka Blažka rozhodla nezávislá porota, které předsedal Jannis Samaras ze společnosti KOFOLA, držitel titulu Podnikatel roku 2011. "Děkuji za toto prestižní ocenění. Patří nejen mě, ale i ostatním 90 zaměstnancům firmy," uvedl při předávání Zdeněk Blažek. Pro náš časopis pak dodal: "Spolehliví, pracovití a loajální lidé jsou základem úspěchu naší firmy. Vybrat ty správné považuji za klíčové. V tomto směru jsem měl, myslím, šťastnou ruku. Máme minimální fluktuaci."


Plzeňská firma Replast holding se zabývá zpracováním a následnou recyklací elektrických kabelů, elektronických odpadů a odpadů ze železných, barevných a drahých kovů. "Naší hlavní činností bylo a je zpracování kovových odpadů. V oblasti plastů se specializujeme na výrobu celé řady produktů z kabelového izolačního PVC. Dnes vyrábíme téměř 25 t výrobků denně právě z tohoto materiálu. Náš sortiment čítá na 80 druhů výrobků, patří sem vysokozátěžové podlahové desky, komponenty dopravního značení, kabelové mosty či poklopy kanálů a jímek. Přes 80% své produkce firma prodá do zahraničí," popisuje Zdeněk Blažek.

Porota soutěže se při rozhodování řídila mezinárodně platnými pravidly. Mezi hlavní kritéria hodnocení patří strategická orientace, globální dosah a samozřejmě finanční výsledky podniku. Proces hodnocení zohledňuje kromě ekonomických dat také osobnost soutěžícího a jeho podnikatelský příběh. Porotci se mimo jiné zaměřují i na podnikatelského ducha nominovaného, jeho čestnost a poctivost či mimopodnikatelské aktivity ve společnosti nebo regionu."Za dvacet let, kdy naše firma funguje, se několikanásobně zvýšily objemy naší výroby. Na ekologii a recyklaci se dnes nahlíží také s daleko větším respektem," poznamenává na závěr Zdeněk Blažek.

Trofej a diplom Zdeňku Blažkovi předali náměstek hejtmana Plzeňského kraje Václav Šlajs (vpravo) a ředitel služeb pro veřejný sektor společnosti Ernst & Young Petr Knap.
FOTO: Plzeňský kraj/Jindra Radová

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down