01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Bazar

"Nepřežívají nejsilnější, ale ti, kdo se dokážou přizpůsobit. To bude motivací v nejbližších letech i v energetice." Ondřej Šimek, Technologické centrum AV ČR, na konferenci k budoucnosti bioplynu Státní úřad inspekce práce (SÚIP) má v roce 2013 v plánu kontroly bezpečnosti práce na bioplynových...

"Nepřežívají nejsilnější, ale ti, kdo se dokážou přizpůsobit. To bude motivací v nejbližších letech i v energetice."

Ondřej Šimek, Technologické centrum AV ČR, na konferenci k budoucnosti bioplynu

Státní úřad inspekce práce (SÚIP) má v roce 2013 v plánu kontroly bezpečnosti práce na bioplynových stanicích.

Společnost Komwag, a. s., rozšířila své portfolio služeb. Nově vedle úklidu venkovních prostor nabízí i úklidy průmyslových a obchodních objektů včetně dalších služeb. Zatím se jedná o pilotní provoz.

Kaiser servis v Brně provozuje nejmodernější chemickou čistírnu odpadních vod a tekutých odpadů v ČR. Zařízení je vybaveno šestistupňovou filtrací s kapacitou 6 m3/h zpracovaných kapalných odpadů. Odpady a odpadní vody se do zařízení přepravují cisternovým vozidlem nebo v sudech. Chemická ČOV slouží k likvidaci tekutých a kašovitých nebezpečných odpadů a odpadních vod. To jsou zaolejované vody, odpadní emulze, odpady s obsahem těžkých kovů, odpadní vodné barvy, odpadní vody s obsahem nebezpečných látek, odpadní kyseliny a odpadní louhy. Umí odvoz a likvidaci jakéhokoliv kapalného odpadu nebo odpadní vody z jakékoliv průmyslové výroby.

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa (ODS) utratil za své poradce více než pět a půl milionů korun. Platí za ně nejvíce ze všech ministrů. Jeho předchůdce Martin Bursík (SZ) měl podle Ekolistu poradců ještě více: v roce 2009 jich bylo osmnáct. Částka, kterou vyplatil Bursík za poradenství, není známa.

Lidé jezdící na kole znečišťují životní prostředí, protože zvýšená fyzická zátěž vyvolává intenzivnější dýchání, a tím i zamoření vzduchu oxidem uhličitým. K takovému závěru došel podle agentury AP Ed Orcutt, poslanec Sněmovny reprezentantů v americkém státě Washington. Jak řidiči automobilů, tak i cyklisté podle něj zatěžují životní prostředí, a proto by se měli rovnocennou měrou podílet na úhradě investic do infrastruktury. Orcutt se sice za svůj výrok omluvil, pozornosti médií však neušel.

Společnost Rema Systém ohlásila založení nového kolektivního systému zpětného odběru Rema PV Systém, určeného pro ekologickou likvidaci solárních panelů. Tuto povinnost zavedla novela zákona o odpadech k 1. lednu 2013.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down