01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Co se skrývá za olympijskými kruhy?

Zimní olympijské hry, které se mají za rok konat v ruském letovisku Soči, neznamenají jen přínos a slávu pro tamní region. Vesnice Uch-Dere, vzdálená jen čtyřicet kilometrů od sportovišť, se kvůli hrám nedobrovolně stává jedním velkým smetištěm.Původní "příměstská" skládka, spíše kompostárna...

Zimní olympijské hry, které se mají za rok konat v ruském letovisku Soči, neznamenají jen přínos a slávu pro tamní region. Vesnice Uch-Dere, vzdálená jen čtyřicet kilometrů od sportovišť, se kvůli hrám nedobrovolně stává jedním velkým smetištěm.Původní "příměstská" skládka, spíše kompostárna tlejících zemědělských zbytků, se změnila na dvanáctihektarovou, místy až padesát metrů vysokou haldu směsného odpadu. Nákladní auta sem svážejí odpady z celé oblasti přímo za poslední domy. Navzdory ruským proklamacím o "pokračování tradice ekologických a zelených her" tu zapáchající a rozrůstající se skládka stojí necelých dvě stě metrů od prvních lidských obydlí. Pořadatelé přitom přislíbili demonstrovat "nový způsob nakládání s odpady".


Jejich závazek spočíval v tom, že zabrání skládkování odpadů v Soči přímo do moře a zastaví také vypouštění odpadních vod. Jak ukazuje případ z Uch-Dere, zůstal jejich ambiciózní plán skutečně stát na půli cesty. Na webových stránkách výbor pro pořádání zimních olympijských her květnatě hovoří o "nulových odpadech", "ne-odpadních technologiích" a nejmodernějším systému nakládání s odpady.

Zdroj: TerraDaily.com

Ruské proklamace o "pokračování tradice ekologických a zelených her" nejsou úplně pravdivé.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down