01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Děti z Plzeňska se učily ve sběrných dvorech

Plzeňský kraj ve spolupráci s kolektivním systémem ELEKTROWIN uspořádal v červnu ve sběrných dvorech pěti měst a obcí ekologicko-naučnou akci nazvanou Zaskočte si pro radu, jak se zbavit odpadu. Více než 1500 žáků a studentů mateřských, základních a středních škol se přímo ve sběrném dvoře...

Plzeňský kraj ve spolupráci s kolektivním systémem ELEKTROWIN uspořádal v červnu ve sběrných dvorech pěti měst a obcí ekologicko-naučnou akci nazvanou Zaskočte si pro radu, jak se zbavit odpadu. Více než 1500 žáků a studentů mateřských, základních a středních škol se přímo ve sběrném dvoře dozvědělo, jak se nakládá nejen s elektrospotřebiči, ale i s ostatním odpadem.

"Děti se zajímají o své okolí a jsou vnímavé pro získávání správných návyků chování. Třídění odpadů, včetně vyřazených elektrických zařízení, by se pro nás mělo stát stejnou samozřejmostí jako např. pravidelné čištění zubů a zdravení sousedů. Je ověřeno, že děti dokážou přimět k třídění odpadů i své rodiče," říká Václav Štekl, člen Rady pro oblast životního prostředí a zemědělství Plzeňského kraje.


Akce Elektrowinu probíhá postupně ve více městech, například ve Vsetíně, odkud je foto.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down