01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Coca-Cola má ekologické cíle

V souladu se světovým trendem oznámila i společnost Coca-Cola, že se zaměřuje na udržitelné hospodaření s vodou, energií a obaly, a také na udržitelné zajišťování zemědělských surovin do roku 2020. Cíle byly stanoveny pro samotnou společnost a téměř 300 jejích výrobních a distribučních partnerů ve...

V souladu se světovým trendem oznámila i společnost Coca-Cola, že se zaměřuje na udržitelné hospodaření s vodou, energií a obaly, a také na udržitelné zajišťování zemědělských surovin do roku 2020.

Cíle byly stanoveny pro samotnou společnost a téměř 300 jejích výrobních a distribučních partnerů ve více než 200 státech. Mezi vyjmenovanými cíli lze najít například snížení emisí CO2 spojených s jednotlivým nápojem o 25 % a celkové snížení uhlíkové stopy ve výrobních procesech, formátech obalů, distribučních vozových parcích, chladicích zařízeních a při zajišťování surovin.


Budou také pokračovat práce na projektu PlantBottle™ - využití rostlinného materiálu při výrobě lahví s cílem využití až 30 % rostlinného materiálu ve všech plastových PET lahvích do roku 2020.

Společnost rovněž nahradí vodu použitou ve finálních nápojích prostřednictvím další realizace komunitních vodních projektů. Dosud bylo prostřednictvím 468 projektů nahrazeno přibližně 52 % objemu výroby.

Společnost chce na rozvinutých trzích dosáhnout 75 procent recyklace lahví.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down