01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

V Lovosicích je zřejmě nebezpečný odpad

Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) prošetřuje prostory bývalého továrního areálu v Lovosicích, podle předběžného zjištění je tu uloženo mnoho nebezpečného odpadu. Konkrétní výsledky laboratorních rozborů budou známé zhruba v polovině září. Informovala o tom ČTK. "Pokud by se potom potvrdilo...

Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) prošetřuje prostory bývalého továrního areálu v Lovosicích, podle předběžného zjištění je tu uloženo mnoho nebezpečného odpadu. Konkrétní výsledky laboratorních rozborů budou známé zhruba v polovině září. Informovala o tom ČTK.

"Pokud by se potom potvrdilo podezření na kontaminaci půdy nebo podzemních vod nebezpečných odpadem, uložíme sankce dle zákona a nařídíme opatření k nápravě, což znamená areál v co nejkratší době vyklidit a sanovat vše v souladu se zákonem," uvedla mluvčí ČIŽP Simona Cigánková. Podle ní jde o bývalý areál společnosti Setuza, který se nachází v blízkosti centra města.


Podle předběžných informací se v areálu nacházejí toxické látky, údajně i radioaktivní. "Zatím to nedokážu potvrdit, záleží až na výsledcích rozboru," dodala Cigánková.

Podnět k šetření v daných prostorách dala lovosická radnice. "Je to bývalá továrna, která je více méně v centru města. Jelikož má nového majitele, který tam začal dělat demoliční práce, vyzvali jsme inspekci životního prostředí, aby přijela a zkontrolovala, zda je tam vše v pořádku," řekla ČTK starostka Lovosic Lenka Lízlová.

"Čekáme na výstupy inspekce," říká starostka Lovosic Lenka Lízlová.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down