01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Miliarda na ropné laguny

Vláda uvolnila miliardu korun na další sanaci ropných lagun v Ostravě. Sanaci lagun má na starosti státní podnik Diamo. Práce na sanacích, které už stály kolem tří miliard korun, se více než před rokem zastavily. Vytěženo bylo zhruba 200 000 tun kalů, avšak zjistilo se, že v lagunách jsou další...

Vláda uvolnila miliardu korun na další sanaci ropných lagun v Ostravě. Sanaci lagun má na starosti státní podnik Diamo.

Práce na sanacích, které už stály kolem tří miliard korun, se více než před rokem zastavily. Vytěženo bylo zhruba 200 000 tun kalů, avšak zjistilo se, že v lagunách jsou další desítky tisíc tun odpadu, se kterými se nepočítalo. Právě na jejich likvidaci by měly být použity nedávno schválené peníze.

"Samozřejmě ta finanční náročnost bude větší, ale tato vláda rozhodla o tom, že ten projekt se nastartuje," řekl ČTK ministr životního prostředí v demisi Tomáš Podivínský. "Je to jenom jeden z portfolia projektů, které vláda chce předložit na zmírnění sociálních důsledků předpokládaného uzavírání Dolu Paskov," řekl.

Ředitel Diama uvedl, že podnik vypíše výběrové řízení na firmu, jež bude laguny likvidovat, jen co dostane od Ministerstev průmyslu a obchodu a financí souhlas se zadávacími podmínkami. Ten proces však může trvat i rok.

Podle ředitele Diama nezačnou další práce na lagunách dříve než ve druhé půlce příštího roku.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down