01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Sorbenty z Neratovic jsou světové

Poptávka po sorpčních materiálech, které zabraňují znečištění přírody nebezpečnými kapalinami, razantně stoupá kvůli zpřísňující se legislativě ochrany životního prostředí. ČTK to řekl Petr Ledvina, obchodní a marketingový ředitel firmy Ecotextil z Neratovic, která jako jediná v Česku tyto...

Poptávka po sorpčních materiálech, které zabraňují znečištění přírody nebezpečnými kapalinami, razantně stoupá kvůli zpřísňující se legislativě ochrany životního prostředí. ČTK to řekl Petr Ledvina, obchodní a marketingový ředitel firmy Ecotextil z Neratovic, která jako jediná v Česku tyto materiály vyrábí. Firma dodala norné stěny na ztroskotanou loď Costa Concordia, kterou vytáhli poblíž italského ostrova Giglio. Ekologové se tam obávali rozsáhlého znečištění moře.

I když je neratovický Ecotextil největší výrobce sorbentů v Evropě, zakázka pro loď Costa Concordia byla podle Ledviny náročná časově i logisticky. "Požadovali významné množství materiálu nad rámec jejich pravidelného odběru a bylo to náročné i v tom, že jsme museli stíhat nastavené termíny," uvedl Ledvina.

Neratovická firma se od svého vzniku v roce 1994 technologicky rozrostla a poptávka po jejích produktech se zčtyřnásobila. "Zpřísňuje se legislativa ohledně ochrany životního prostředí, a továrny jsou nuceny kupovat sofistikovanější materiály. Používání mikrovlákenných sorbentů je navíc jednodušší a čistší než používání starších typů sorpčních materiálů," dodal Ledvina.

Loď Costa Concordia se podařilo narovnat i díky českým sorpčním materiálům.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down