01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Sanace skládky ve Frýdku

Vláda se bude zabývat sanací staré ekologické zátěže Skatulův hliník ve Frýdku-Místku. Na skládku se v minulosti odkládal průmyslový odpad z tehdejších Válcoven plechu a její odstranění je nezbytnou podmínkou pro stavbu obchvatu, na který město čeká desítky let. Skládka se nachází na jeho plánované...

Vláda se bude zabývat sanací staré ekologické zátěže Skatulův hliník ve Frýdku-Místku. Na skládku se v minulosti odkládal průmyslový odpad z tehdejších Válcoven plechu a její odstranění je nezbytnou podmínkou pro stavbu obchvatu, na který město čeká desítky let. Skládka se nachází na jeho plánované trase. Předpokládané náklady na sanaci jsou více než 765 milionů korun bez DPH, řekl ČTK mluvčí Ministerstva financí Ondřej Šrámek. Lokalita Skatulův hliník se rozkládá na ploše 33 400 m2 a na skládce by mělo být uloženo více než 340 000 tun odpadů.

"Jde o celkovou cenu provedení sanace, kde bude snaha konečnou cenu v rámci výběrového řízení stlačit co nejvíce dolů. Ministerstvo financí již tuto zakázku uvedlo do seznamu významných zakázek předkládaného vládě k projednání," řekl Šrámek. Podle primátora Frýdku-Místku Michala Pobuckého (ČSSD) by stavba léta odkládaného obchvatu mohla za ideálních podmínek začít v roce 2015.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down