01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Bazar

Podle Andreje Babiše hledalo Hnutí ANO šéfa rezortu životního prostředí mezi environmentálními odborníky, nakonec se ale s nikým nedohodlo. Mezi oslovenými byl například Ladislav Miko, Rut Bízková nebo Libor Michálek. Ministrem životního prostředí se stal Richard Brabec, člen představenstva Svazu...

Podle Andreje Babiše hledalo Hnutí ANO šéfa rezortu životního prostředí mezi environmentálními odborníky, nakonec se ale s nikým nedohodlo. Mezi oslovenými byl například Ladislav Miko, Rut Bízková nebo Libor Michálek. Ministrem životního prostředí se stal Richard Brabec, člen představenstva Svazu chemického průmyslu.

Vladimír Stupavský, předseda Klastru Česká peleta byl zvolen do vedení Evropské rady pro pelety (European Pellet Council, EPC). Jejími členy jsou národní asociace z Evropy, tři americké, jedno kanadské a japonské sdružení. Česku může aktivní účast v Radě přinést zajímavé příležitosti pro další rozvoj peletového odvětví.

Generální ředitelství Evropské komise pro výzkum (DG JRC) vytvořilo a financovalo projekt vytvoření faremní kalkulačky emisí uhlíku (resp. skleníkových plynů vč. NOx) a jejího otestování na farmách v různých geografických a produkčních podmínkách. Kalkulátor si lze (v anglickém jazyce) stáhnout na adrese: https://carbone.solagro.org/current/

V roce 2013 bylo v Evropě instalováno 1600 megawattů offshore větrných elektráren, tedy asi o třetinu více než v roce 2012. Nejvíce přibylo Velké Británii (733 MW) a Dánsku (350 MW). SRN z nového instalovaného výkonu využila jen 240 MW, protože spolkové republice chybí přenosné sítě, a tudíž energii z moře nemůže dostatečně odebírat. Výhledově se má tempo výstavby větrných elektráren spíše zpomalovat.

Webové stránky na adrese www.meteoalarm.eu poskytují nejdůležitější informace potřebné pro prevenci před následky extrémních projevů počasí očekávaných v rámci Evropy. Uvádějí možný výskyt nebezpečných jevů, jako jsou vydatné deště s rizikem povodní, intenzivní bouře, vítr o síle vichřice, vlny horka, lesní požáry, mlhy, sněžení nebo extrémní ochlazení se sněhovými vánicemi, laviny či silná vlnobití v pobřežních oblastech.

Počátkem roku zveřejnilo MPO na svých stránkách stavební povolení pro zařízení na energetické využití komunálních odpadů, včetně napojení na sítě teplárny United Energy, a. s. v Komořanech. O povolení požádala společnost EVO--Komořany, a. s. Stavba spalovny s kapacitou 150 tisíc tun má být podle povolení dokončena do 31. 12. 2017.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down