01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Svoz odpadu lze zajistit rychle a efektivně i v malých obcích

Nedílnou součástí našeho každodenního života se stal odpad. Kromě ukládání a zpracování odpadu podstatnou složkou tohoto cyklu je určitě také logistika - svoz odpadu. Každý neustále se hromadící odpad je třeba pravidelně odvážet. K tomu dnes samozřejmě slouží moderní technika, která umožňuje tento...

Nedílnou součástí našeho každodenního života se stal odpad. Kromě ukládání a zpracování odpadu podstatnou složkou tohoto cyklu je určitě také logistika - svoz odpadu. Každý neustále se hromadící odpad je třeba pravidelně odvážet. K tomu dnes samozřejmě slouží moderní technika, která umožňuje tento proces rychle a efektivně, a tím může pomoci regulovat cenu.

Přeprava a svoz odpadů je věda sama o sobě. Hledají se a zavádějí metody pro systém tříděného sběru. Značnou část odpadu je navíc možno využít jako druhotný zdroj surovin. Vždy je třeba také splnit všechny požadavky norem a zákonů, zejména jde-li o přepravu nebezpečných odpadů, a zároveň poskytnout excelentní servis v podobě rychlého odvozu.

Společnost I-TEC CZECH, spol. s r. o., se zabývá právě technikou na svoz odpadů v kategorii malých nákladních komunálních vozidel a nástaveb Novarini. Na základě potřeb zákazníků dodáváme vozidla od kategorie motocyklů, tříkolek, čtyřkolek až po klasické »svozáky« v kategorii N3. Hlavními rozhodovacími faktory jsou rozsah činnosti, rozlehlost regionu či terénní, klimatické a průjezdní podmínky.

1) Malé »popelářské« vozy, do kterých je sypán směsný odpad ze strany, jsou nasazovány zejména v hůře přístupných lokacích ve městech (například na pěších zónách) pro vývoz sběrných nádob menší velikosti. Obsah popelnic je většinou ručně sypán do nástavby vozu, ale jeho výsyp do určeného kontejneru ve sběrném dvoře je zjednodušen díky nástavbě střihový zdvih, který je lehce ovládán obsluhou pomocí dálkového ovladače.

2) Vozidlo Piaggio se speciální nástavbou s bočními vhozy a zadním výsypem v plastovém provedení snižuje pohotovostní hmotnost, čímž se zvyšuje nosnost. Lisovací nástavby jsou vybaveny oboustrannými posuvnými dvířky pro výsyp košů a vhoz pytlů. Patří bezesporu k nejmenším vozidlům zajišťujícím sběr odpadů.

3) Nejrozšířenější způsob sběru a svozu odpadů či pytlů je bezesporu pomocí nástaveb s funkcí stlačování odpadu Novarini. Tyto nástavby se dnes už vyrábějí v širokém rozsahu velikostí, a to od 4 až do 32 m3 podle velikosti a nosnosti nosiče. Dají se využít pro sběr odpadových nádob o objemech 50, 60, 80, 110, 120, 240, 360 a 770, 1100, 1300 l. Nástavby disponují i vodotěsným provedení tak, aby zabránily úniku tekutých složek bioodpadu až do objemu 4000 l.

Rádi každému zájemci o tato vozidla poskytneme informace k tomu, aby si vyhodnotil ten »svůj« prostředek do svých specifických podmínek daných jeho regionem.

Více informací naleznete na webových stránkách společnosti www.itec-czech.cz.

Piaggio Porter v provedení sběrná vana.

Bonetti F100X/35 s nástavbou Novarini.

Midicompat Novarini pojme 9-12 m3.

Novarini Linear Press na podvozku N1.

Z Piaggia Quargo se neplatí silniční daň.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down