01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Akce Ukliďme Česko byla nominována na Oskara

Šanci získat Ekologického Oskara, jak se přezdívá ocenění nejlepších energetických a ekologických projektů Energy Globe Award ČR, má v letošním ročníku dobrovolnická akce Ukliďme Česko (www.UklidmeCesko.cz), která pomohla sesbírat 350 tun odpadu a zlikvidovala přes 500 černých skládek. Ocenění...

Šanci získat Ekologického Oskara, jak se přezdívá ocenění nejlepších energetických a ekologických projektů Energy Globe Award ČR, má v letošním ročníku dobrovolnická akce Ukliďme Česko (www.UklidmeCesko.cz), která pomohla sesbírat 350 tun odpadu a zlikvidovala přes 500 černých skládek.

Ocenění Energy Globe Award ČR vyhlašuje již sedmým rokem energetická firma E.ON. Jejím cílem je vyznamenat energeticky úsporné projekty, které šetří energii, přírodu, využívají obnovitelné zdroje nebo celkově přispívají k ochraně životního prostředí.

Jeden z organizátorů úklidové akce Miroslav Kubásek říká: "Jedinečnost našeho projektu vidíme ve spojení moderních mobilních a webových technologií a zapojení dobrovolníků, vedoucí ke konkrétnímu výsledku v podobě 350 tun uklizeného odpadu z našich měst a přírody. Rádi bychom navázali na letošní první ročník a založili tradici každoročních celorepublikových úklidů." Slavnostní vyhlášení cen se uskuteční 6. října ve Vinohradském divadle v Praze. Druhý ročník úklidové akce chystají organizátoři na 18. dubna 2015.

Prvního ročníku akce se zúčastnilo přes 6000 dobrovolníků (foto z akce v Benešově nad Ploučnicí).

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down