01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kompostovatelné plasty v recyklaci

Stále stoupající objem kompostovatelných obalů ovlivní třídění a recyklaci plastů z komunálního odpadu, říká to studie společnost European Bioplastics e. V. z Berlína. Podle autorů studie může být ve směsi pro materiálovou recyklaci až 10 % kompostovatelných plastů, aniž by došlo k ovlivnění...

Stále stoupající objem kompostovatelných obalů ovlivní třídění a recyklaci plastů z komunálního odpadu, říká to studie společnost European Bioplastics e. V. z Berlína. Podle autorů studie může být ve směsi pro materiálovou recyklaci až 10 % kompostovatelných plastů, aniž by došlo k ovlivnění fyzikálně mechanických vlastností konečného výrobku.

Plastové fólie, jejichž základem je organika, totiž mají prakticky shodné chemické vlastnostmi jako plasty vyrobené z fosilních zdrojů a mohou se také mechanicky recyklovat. Kompostovatelné plasty je třeba shromažďovat odděleně, a bývají proto označeny logem. Pro mechanickou recyklaci příliš vhodné nejsou, nicméně malé zbytkové množství recyklaci ostatních odpadních plastů příliš neovlivní. Je však lépe je před zpracováním jednodruhových odpadních plastů vytřídit.


Malý podíl bioplastů by neměl vadit.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down