Soud se bude zabývat předloňským výbuchem na recyklační lince ve Vysokém Mýtě

Případ výbuchu na recyklační lince kovového odpadu ve Vysokém Mýtě na Orlickoústecku z listopadu 2021 směřuje k soudu. Policie obvinila čtyřicetiletého muže z obecného ohrožení z nedbalosti, hrozí mu až pět let vězení. Škoda dosáhla 24 milionů korun, řekla mluvčí krajské policie Dita Holečková.

Muž pracoval na demontáži autovraků. Opomněl ale z likvidovaného vozidla vymontovat toroidní tlakovou nádrž s LPG a předal auto k další likvidaci. "Následně při drcení vozidla došlo k výbuchu plynů z tlakové nádrže, prudkému hoření a dalšímu výbuchu. Části zařízení byly rozmetány v prostoru haly a okolí, dvě části až do vzdálenosti přesahující 80 metrů," uvedla Holečková.

Exploze nastala 18. listopadu 2021 dopoledne v areálu společnosti Recycling, který je na okraji města poblíž Tyršovy plovárny a kde firma mimo jiné zpracovává autovraky. Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů, zraněn nikdo nebyl. Vzhledem k umístění areálu nebylo okolí výbuchem ohroženo. Škoda se původně odhadovala na 30 milionů korun.*

-čtk-

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down